Име

Фондация "Младен и Мария Антонови" се посвещава на Младен Антонов Кунчев (1929-1985) - педагог, учител и общественик. Директор на Основно училище "Кирил и Методий" в с.Тотлебен, област Плевенска от 1959 г. до 1962 година и основател на първия в Плевенски окръг интернат за деца от социално слаби и многодетни семейства към него (1960 г.); Директор на Основно Логопедическо училище - интернат в с.Тотлебен от основаването му през 1962 г. до 1985 г. Носител на орден "Кирил и Методий" - I и III степен.

Изграждането през 1958 г. на новата сграда на читалище „Пробуда” в с. Тотлебен (основано през 1902 г.) се извършва под негово ръководство като председател на читалището.
Организатор на множество училищни и читалищни самодейни прояви - като ученически струнен оркестър към местното училище "Св.Кирил и Методий", курсове по акордеон, хор, богата библиотека към читалище "Пробуда" и други.

Мария Антонова Антонова (1930-1992) - учителка в същите училища, негова съпруга и помощничка, както и на сина им Красимир Младенов Антонов (1952-1999) - учител, кмет и общественик в с.Тотлебен и председател на Общинския съвет в община Пордим.

Младен и Мария Антонови

Фондация 'Младен и Мария Антонови'